07آذر 1400

بنا بر اخبار واصله ، دادگستری محترم استان لرستان اخیرا همکار وکیل جناب آقای دکتر رضایی آهنگران...

"هو المستعان"
"دور فلکی یکسره بر منهج عدل است"
بنا بر اخبار واصله ، دادگستری محترم استان لرستان اخیرا همکار وکیل جناب آقای دکتر رضایی آهنگران را در مظان اتهام قرار داده و ایشان به جرم نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی مورد پیگرد واقع شده است . آنچه سبب موضوع گردیده و دادگستری را در پیگیری آن مصمم نموده است انتشار مطلبی از سوی همکار وکیل بوده که در ماجرای قتل همکار دیگرمان مرحوم پریوش ظفری نگاشته شده و در آن زمینه های کوتاه شدن حصار وکلای دادگستری و ترویج نگرش های وکیل ستیزی در رسانه های رسمی مورد انتقاد قرار گرفته است .
این که از یکسو عالی ترین نهاد تقنینی کشور یعنی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، نهاد وکالت و وکیل دادگستری را در مقام "دفاع" هم شان و هم تراز "قضات" منظور نماید اما در مقام عمل ، وکیل دادگستری به دلیل دفاع از همکار و هم صنف خویش تحت پیگرد قرار گیرد بیانگر وجود پارادوکسی غیر قابل پذیرش در روند اجرای قوانین موضوعه است که نیاز به تامل و امعان نظر جدی دارد  .
ساختار سیاسی کشور ما متصف به صفت "اسلامی" و "دینی" است و نظام اسلامی ، هم در مرحله حدوث و هم در مرحله بقا ، نیازمند رضایت عمومی و مقبولیت در میان آحاد جامعه است . نقد "حاکمان" و رفتار آنان ، هم "حق" هر شهروندی است که در ذیل حاکمیت نظام اسلامی زندگی می کند و هم به نوعی "تکلیف" آنان به شمار می آید . این حق و تکلیف که برگرفته از آموزه های دینی است به صورت مستقل یا در قالب تشکل های مدنی در ساختار حکومت قابل اعمال بوده و نظام نیز به تامین و تضمین به کار گیری این حق از سوی شهروندان موظف و مکلف است .
پیشوای پرهیزگاران آن سمبل داد و دهش یکی از حقوق خود بر مردم را این می داند که او را آشکارا و نهان نصیحت کنند:" النصیحه فی المشهد والمغیب".
یکی از واژگانی که بسامد وطنین بالایی در نهج البلاغه دارد واژه "نصح" است که از جمله به معنی انتقاد سازنده است "فعلیکم بالتناصح" و آن حق متقابل حکومت و مردم است و در جای دیگر آن قرآن ناطق می فرماید: و مپندارید که گفتن سخن حق بر من گران آید : "لا تظنوا بی استثقالا فی حقٍ قیل لی..." به هنگام نماز حضرت با خواندن آیات مربوط به کفر و شرک به آن امام همام و تمثل عدالت تعریض داشتند اما او با سینه‌ای فراخ و شکیبایی مثال‌زدنی که لازمه سررشته داری است با آنها برخورد می‌کرد که: " آله الرئاسه سعه الصدر"  ما که داعیه آن داریم در داب  و مشی  از آن انسان کامل پیروی می‌کنیم باید باسینه ای فراخ سخنان مشفقانه را برای خود یک هدیه و موهبت بدانیم. آری ، آنکه به آرای معتبر اقبال کند موارد خطا را بازخواهد شناخت: " مَن استقبلَ وجوهَ الاراءِ عرفَ مواقع َ الخطا"
حق آزادی بیان که می توان گفت زمینه ساز سایر حقوق بشر است در اولین اسناد حقوق بشری داخلی و بین المللی منعکس شده است. آزادی بیان حق "هر انسان" است ، به موجب این حق هر انسانی می تواند اطلاعات و عقاید و نظرات خود را با "هر ابزاری" بدون محدودیت های مکانی و محلی ابراز نماید . این مهم در منشور جهانی حقوق بشر مورد تصریح قرار گرفته و کشور ما نیز به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد ملزم به رعایت مفاد آن می باشد .
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه از مشکلات حادث شده برای همکار وکیلمان جناب آقای دکتر رضایی آهنگران به صورت جدی اظهار تاسف کرده و از روند برخورد با جامعه وکالت صرفا به خاطر اظهار نظر وکلا و تشکیل پرونده های قضایی برای آنان ابراز نگرانی می نماید . آنچه که مسئولان نظام همواره بر آن تاکید داشته و قوای سه گانه را به رعایت آن ملزم نموده اصل خدشه ناپذیر "حاکمیت قانون" است که "استقلال وکیل" هم در ذیل این اصل بلیغ به رسمیت شناخته شده است لذا معتقدیم اقدام دادگستری محترم استان لرستان در برخورد با همکار وکیلمان منافی این اصل اصیل بوده که امیدواریم در روند رسیدگی ،  این موضوع مورد اهتمام جدی قرار گیرد
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه