23تیر 1402

گزارش تصویری از همایش بایسته های حمایت از وکلای در معرض خطر، دفاع از وکیل و نهاد وکالت، چالش‌ها و ظرفیت ها

🔹 این همایش روز پنجشنبه ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۲  با همکاری اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران، دادگستری استان فارس، مرکز خدمات حقوقی و فناوری دانشگاه شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و انجمن علمی حقوق اساسی ایران و با حضور هیئت رئیسه اسکودا، مقامات قضایی، نمایندگان مجلس، روسای کانون‌های وکلای دادگستری و نیز نمایندگان کانون‌های وکلای ترکیه، عراق و قبرس به صورت ویدیو کنفرانس در سه پنل تخصصی  برگزار گردید.


🔹جناب سید طاهر نعلینی ریاست کانون 
و جناب دکتر سیامک آرین پورعضو هیات  مدیره به نمایندگی از کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در این همایش  
حضور داشتند.

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه
┏━━━⚜️⚜️⚜️━━━┓
https://t.me/kanunkermanshah
┗━━━⚜️⚜️⚜️━━━┛‌

دکتر کوشا، رئیس اسکودا در همایش بایسته‌های حمایت از وکلای در معرض خطر مطرح کرد:
تغییر انگاره عمومی از منصب وکالت، گامی مهم در راستای ارتقای امنیت اجتماعی وکلا


▪️همایش «بایسته‌های حمایت از وکلای در معرض خطر؛ دفاع از وکیل و نهاد وکالت، چالش‌ها و ظرفیت‌ها» صبح امروز پنجشنبه ۲۲ تیر ماه جاری به همت کانون وکلای دادگستری منطقه فارس و با همکاری اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران برگزار شد. 

▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، دکتر جعفر کوشا طی سخنانی در این همایش با اشاره به لزوم حمایت از وکلا برای ایفای صحیح مسئولیت خود گفت: واقعیت این است که وکلا از ستون‌های اصلی در تحقق حاکمیت قانون و دفاع از حقوق و آزادی‌‌های بنیادین ملت هستند. 

▪️وکلای بسیاری در مسیر فعالیت‌های حرفه‌ای یا اجتماعی خود با چالش سلب امنیت و آزادی مواجه می‌شوند، لذا برای اینکه آنها بتوانند این مسئولیت سترگ را به درستی ایفا کنند، باید از تأمینات حمایتی کافی برخوردار باشند. 

▪️وی ادامه داد: امنیت فردی و حرفه‌ای وکیل به عنوان یک مولفه بنیادین در دفاع از حقوق مردم با حقوق اساسی عجین است. نمی‌شود از دفاع نسبت به حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین سخن گفت اما وسیله این دفاع را صیانت و حمایت نکرد. وکیل اسباب تضمین حکومت قانون و دفاع از آزادی‌ها قلمداد می‌شود. وکلا چه در مواجهه با خطرات بالقوه و چه در خصوص خطرات بالفعل، نیازمند حمایت صنفی و قانونی هستند. 

▪️عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تغییر انگاره عمومی از منصب وکالت را گامی مهم در راستای ارتقای امنیت حرفه‌ای و اجتماعی وکلا در کشور توصیف کرد و گفت: اگر مردم حس همسویی یا همذات‌پنداری با وکیل در معرض خطر داشته باشند، اساسا اعمال خشونت علیه وکلا برای کسانی که این کار را مرتکب می‌شوند، دشوارتر می‌شود. همه باید تلاش کنیم، مردم حس کنند وکیل در دفاع از قانون، نظم عمومی و خیر عمومی و حقوق بشر و شهروندی به صورت مستقل وارد میدان دادخواهی می‌شود. 

▪️دکتر کوشا با بیان اینکه وکیل مستظهر به سلاح و متکی به خزانه دولت نیست، تصریح کرد: ما وکلا باید صورت‌بندی مسئولیت اجتماعی را در وجود خود و نهاد وکالت نهادینه کنیم. این مهم است که جایگاه وکیل در قانون اساسی ذیل حقوق ملت است؛ چراکه فصل سوم قانون اساسی وکیل را رکنی از حقوق اساسی مردم معرفی کرده و اصل ۳۵ هم شأن پاسداری و دفاع از حقوق ملت را زیبنده صاحب پروانه وکالت دانسته است.