راهبرد کانونهای وکلا در عرصه عمومی، ترویج مسئولیت اجتماعی حول خیر همگانی است
▪️نشست نهادهای مدنی با موضوع «مسئولیت اجتماعی و مطالبه حقوق شهروندی» با حضور شماری از نمایندگان نهادهای عمومی، شرکتهای خصوصی و اتاقهای تعاون، بازرگانی و اصناف در محل اسکودا برگزار شد.
▪️به گزارش روابط عمومی اسکودا، در این نشست که به عنوان دومین نشست از سلسله جلسات مسئولیت اجتماعی تحت عنوان «مسئولیت اجتماعی و مطالبه حقوق شهروندی» برگزار شد، حاضران با اشاره به مشکلات کنونی جامعه ایران در مسیر توسعه، همکاری و همگرایی نهادهای مدنی و عمومی و شرکتها را به منظور رفع موانع توسعه و کاهش آسیبهای اجتماعی مطمحنظر قرار دادند و با برشمردن مشکلات و موانع در حوزههای مختلف مثل محیط زیست، حق بر آموزش، مهاجران و کودکان کار و بحرانهای اقلیمی، فقر و مشکلات معیشتی و اشتغال، بر ضرورت طرح راه حلها و گفتگوها در حوزه عمومی برای بهبود وضعیت و شاخصها متکی بر ظرفیتسازی در حوزه مسئولیت اجتماعی تاکید کردند.
▪️همچنین دکتر شهرام کیوانفر، وکیل دادگستری با اشاره به ضرورت ارائه تعریف روشنگر از دامنه مسئولیت اجتماعی گفت: جامعه مدنی باید محل شکوفایی مسئولیت اجتماعی باشد، البته منظور از جامعه مدنی بخشی غیر دولتی یا غیر حکومتی است.
▪️دکتر مهدی هداوند، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی هم بر لزوم مفهومسازی در بحث مسئولیت اجتماعی و مدنی تاکید کرد و گفت: اگر مفهومسازی از دل کانونهای وکلا به سایر سطوح کشور ساطع شود، بدون شک خروجی خوبی به دست خواهد آمد. منظور از مفهومسازی این است که یک گروه یا گروههای مشخص بتوانند مفهومهایی را خلق کنند که در نهایت بتوانند گشایش را در مشکلات اجتماعی و موانع اجرایی و تئوریک به وجود آورند. ما میتوانیم کانون وکلا را جز نهادهای مدنی بدانیم، ولی مساله اصلی ما این است که کانونهای وکلا باید گفتوگوی حقوقی با نهادهای مدنی، خصوصی و حتی نهادهای غیردولتی را در دستور کار خود قرار دهند.
▪️صالح نقرهکار، دبیر کارگروه حقوق بشر اسکودا نیز گفت: مسئولیت اجتماعی فارغ از آلام شهروندان نیست و متمرکز بر یک نگاه مسالهمحور به چالشهایی است که در آن نقاط کمبودها و نارساییهایی وجود دارد و باید از حوزه غیر دولتی کمک گرفت؛ لذا این اجتماع که برایند نمایندگان شرکتهای بزرگ و سازمانهای عمومی و فعالان حوزه غیر دولتی است لازم است به یک سوال محوری متمرکز شوند که با توجه به مشکلات عدیدهای که در کشور در محورهای مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی وجود دارد، چگونه باید این مصائب را با مشارکت و اعمال مسئولیت اجتماعی حل و فصل کرد؟