بیانیه کمیسیون حقوق بشر در خصوص مرگ جمعی از هموطنان موسوم به کوله بر
بیانیه کمیسیون حقوق بشر در خصوص مرگ جمعی از هموطنان موسوم به کوله بر
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه با توجه به وقایع اخیر که منجر به مرگ جمعی از هموطنان موسوم به کوله بر گردیده است ، مراتب اعتراض خویش را به شرح ذیل اعلام می دارد :
اصل ۲۸ قانون اساسی در رابطه با ایجاد اشتغال ، تکلیف دولت را به صراحت بیان داشته که از جمله تکالیف دولت ایجاد مشاغل گوناگون برای همه افراد جامعه و امکان اشتغال به کار و ایجاد شرایط مساوی برای احراز مشاغل می باشد . اما متاسفانه شاهد عدم توجه لازم به این قشر خاص هستیم ، پر واضح است با توجه به اینکه کولبرها عده ای از مرزنشین ها هستند ، از قدیم الایام نیز برای امرار معاش همین کار را انجام داده اند و جهت ارتزاق خود و خانواده های پرجمعیت خویش ، چاره ای جز انجام این کار و جابجایی اجناس ، برای گذران زندگی ندارند .
این درحالیست که مقامات ارشد حکومت و مسولین مملکتی در بیانات خویش ، صرفا به عدم برخورد قانونی با کولبران و مبارزه با قاچاقچیان اصلی و صاحبان اجناسی که با دهها و صدها کانتینر اقدام به قاچاق عمده نموده ، تاکید و بارها اشاره به رعایت حال کولبران داشته اند .
اما متاسفانه ما هر روز ، شاهد برخورد و بعضا درگیری و کشته شدن این قشر از جامعه و عدم اقدام موثری در جهت حمایت از آنان به صورت فراهم نمودن امکانات اشتغال هستیم .
این کمیسیون در راستای وظایف ذاتی و بشردوستانه خویش ، ضمن همنوا شدن با اقشار مختلف جامعه ، نهادهای انسان دوستانه و نمایندگان محترم مجلس ، کشتار کولبران آن هم در زیر بهمن برف و سرما که قلب هر انسان آزاده ایی را به درد آورده ، محکوم نموده و این سوال را مطرح که چرا در جامعه باید افرادی بدون داشتن قصد و نیت برای انجام اقدامات غیرقانونی به تعبیر مسولین انتظامی ، متهمین قاچاق کالا به کشور تلقی گردند ، آن هم صرفا به علت داشتن دغدغه تامین هزینه های زندگی و به تعبیری غم نان داشتن ! که در این راه ناچار به امر کولبری بوده و در این راه جان خود را از دست میدهند .
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه از دولت محترم جمهوری اسلامی ایران خواستار تغییر نگاه صرفا امنیتی در مناطق مرزی ، به نگاه بازرگانی و تجاری از طریق ایجاد بازارچه های مرزی که میتواند جبران زندگی سخت در روزهای گذشته کولبران باشد و همچنین استفاده از قابلیت و پتانسیل های موجود در مناطق مرزی در جهت ایجاد اشتغال پایدار ، می باشد .
دولت میتواند با ایجاد راهکارهایی از قبیل تامین و ایجاد انواع بیمه ها ، از جمله بیمه تامین اجتماعی ، بیمه بیکاری و ... برای کولبران در راستای استقرار عدالت اجتماعی گام بردارد که مطمئنا میتواند از بروز چنین فجایعی با ایجاد بستر مناسب جلوگیری یا حداقل از آثار دردناک آن بکاهد.