نشست مشترک هیات مدیره و جمعی از وکلای دادگستری با دادستان محترم کرمانشاه
نشست اعضای هیئت مدیره، مسئولین کمیسیون ها و تعدادی از پیشکسوتان کانون وکلای دادگستری استان با دادستان کرمانشاه در تاریخ 1396/11/10در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه برگزار گردید. در ابتدای این نشست دادستان کرمانشاه ضمن خیرمقدم به حاضرین و آرزوی موفقیت برای هیئت مدیره، اظهار داشتند که کانون وکلای دادگستری به عنوان قدیمی ترین نهاد مدنی کشور همواره منشأ خیر و جایگاه افراد صاحب اندیشه است.
سپس ریاست محترم کانون ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست و گرامی داشت تقارن آن با ایام الله دهه مبارک فجر که نمود بارز وفاق ملی مردم ایران است، اعتماد عمومی را یکی از مولفه های نظم اجتماعی دانسته و بیان داشتند که گفتار متولیان دستگاه قضا نباید به نحوی باشد که به اعتماد مردم نسبت به دستگاه قضا و نظم اجتماعی خللی وارد نماید لذا بیانات متولی دستگاه قضا مبنی بر رسانه ای کردن تخلفات قضات از نظر ما موجبات سلب اعتماد مردم نسبت به قوه قضائیه را فراهم می نماید که این امر از نظر ما مورد ایراد است.
وکیلی در ادامه بیان داشت که اساس کار هیئت مدیره بر تعامل سازنده با دادگستری استوار است.ما معتقدیم که اکثر قضات قانون مدار هستند اما رفتار برخی از قضات دادسرا سبب تکدر خاطر همکاران شده که انتظار این است دادستان محترم تذکر لازم را به این قضات داشته باشند و نیز خواستار برخورد قاطع با کارچاق کنان شدند.
رئیس کانون وکلا سپس به برخی از مصادیق رویه های خلاف قانون در بعضی شعب دادسرا از جمله محدودیت در دسترسی وکیل به پرونده بدون صدور قرار عدم دسترسی، محدود کردن مطالعه پرونده به زمانی خاص و عدم پذیرش وثیقه و کفیل در موارد صدور قرار تأمین وثیقه و کفالت، رعایت موازین قانونی در باب حق بهره مندی از وکیل و جایگاه قانونی وکیل در تذکر به بازپرس در موارد خروج ایشان از موازین قانونی و سوالات تلقینی اشاره نمود. وکیلی همچنین فعالیت موسسات حقوقی غیر مجاز را موجب خدشه به حیثیت دستگاه قضا و کانون وکلا دانسته و خواستار برخورد با مدیران این موسسات شد. اختصاص ورودی مستقل و در شأن وکلا خواسته دیگر رئیس کانون از دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه بود.
دادستان کرمانشاه در ادامه اظهار داشت که یکی از سرمایه های اجتماعی،اعتماد عمومی است.مردم نسبت به دستگاه قضایی و دادگستری بی اعتماد شده اند و تصور می کنند که امکان تغییر تصمیمات قضات حتی با وصف قطعیت از طریق افراد بیرون از دادگستری وجود دارد. یکی از نهادهایی که می تواند با آسیب شناسی این موضوع به اعتماد سازی نسبت به دستگاه قضایی کمک کند کانون وکلا می باشد. یکی از دلایل این بی اعتمادی نسبت به دادگستری رفتار و تصمیمات برخی از قضات جوان می باشد که در اثر تجربه کم تصمیماتی اتخاذ می نمایند که برای مراجعین به دادسرا اقناع کننده نیست.قضات باید حرف مردم را که احساس می کنند به آنان ظلم شده گوش دهند تا موجبات اعتمادسازی را فراهم نمایند. وکلا با ارشاد مراجعه کنندگان در واحد ارشاد و معاضدت دادسرا می توانند در کاهش ورود پرونده به دادسرا کمک شایانی داشته باشند. برخورد نامناسب قضات با وکلا عمومیت نداشته و برخی از قضات نیز از رفتار معدودی از وکلا گلایه مند هستند که می توان با برگزاری نشست مشترک موضوع را پیگیری تا برخورد لازم صورت گیرد.
وکلا با توجه به اینکه از جریان پرونده اطلاع کامل دارند می توانند موارد خلاف قانون از جمله در خصوص تخلفات کارشناسان،ظابطان دادگستری و افراد دلال و کار چاق کن را به دادسرا اطلاع دهند که برخورد لازم با آنان صورت گیرد. وکلا به عنوان دیده بان قانون در مواردی که دادستان به عنوان مدعی العموم حق ورود به مسئله ای را دارد وی را در جریان قرار دهند.
دادستان کرمانشاه بیان داشتند که اقداماتی در خصوص ورودی مستقل در شأن وکلا صورت گرفته که با تأمین اعتبار به زودی این امر عملی خواهد شد.
دکتر صادقی با بیان اینکه در راستای حق دسترسی شهروندان به خدمات قضایی درصدد تشکیل چهار ناحیه دادسرا در کرمانشاه هستیم پیشنهاد نمودند به منظور کاهش جرایم، کانون وکلا انجمن حمایت از بزه دیدگان را تشکیل و با شناسایی افراد دارای مشکلات اجتماعی از جمله کودکان کار از آنان حمایت نماید.
در ادامه این نشست وکلای حاضر در جلسه به بیان پیشنهادات و نقطه نظرات خویش جهت تعامل بهتر با دادسرا و دادگستری و برخورد با رویه ها و رفتارهای خلاف قانون پرداختند. در پایان این جلسه دو طرف بر تشکیل کمیته تعامل جهت حل مشکلات و تبادل نظر تأکید نمودند.