10شهریور 1398

بیش از ۸۰ درصد وکلا با نرخ های حداقلی وکالت می کنند

بیش از ۸۰ درصد وکلا با نرخ های حداقلی وکالت می کنند

🔹رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) گفت: بیش از ۸۰ درصد وکلا با نرخ های حداقلی وکالت می کنند و البته ممکن است ۵ تا ۱۰ درصد از وکلا حق الوکاله های بالایی بگیرند که این مساله هم مطابق قانون به دلیل توافق وکیل و موکل،‌ مجاز است.

🔸مرتضی شهبازی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ناکارآمدی تعرفه ها و لزوم اصلاح آن افزود: در ایران تعرفه تعیین شده برای وکالت بسیار اندک است و گاهی شبیه شوخی است؛ برای برخی پرونده ها میزان تعرفه ۳۰ هزار تومان است در حالی که این رقم حتی جوابگوی هزینه تردد وکیل تا دادگستری هم نیست.

🔹وی ادامه داد: در همه جای دنیا وکالت خدمت نسبتا گرانی است و علت آن این است که خدمت تخصصی است و میان موکل و وکیل تقارن اطلاعات وجود ندارد اما در ایران حق الوکاله نسبت به دیگر کشورها بسیار اندک است.

🔸شهبازی نیا اظهار داشت: به عنوان نمونه وکلا در اروپا دستکم ساعتی ۲۰۰ یورو هزینه مشاوره می گیرند البته درآمد مردم ایران با کشورهای اروپایی قابل قیاس نیست اما به طور کلی خدمات حقوقی برای افراد نیازمند به این خدمات، جدی و اساسی محسوب می شود.

🔹رئیس اتحادیه وکلا در مورد تعرفه های حق الوکاله گفت: در دنیا به ندرت می توان کشوری یافت که تعرفه ای از سوی حاکمیت برای وکلا تعیین شده باشد.

🔸شهبازی نیا درباره تخلفات وکلا اضافه کرد: در همه مشاغل و حوزه ها ممکن است تخلف هایی رخ دهد و قطعا باید با آنها برخورد شود اما اینکه برخی موارد اندک و خاص برجسته می شود، جای تاسف دارد.

🔹رئیس اتحادیه وکلا گفت: شکایت از وکلا از طریق دادسرای انتظامی وکلا قابل طرح و پیگیری است؛ این دادسراها و دادگاه های انتظامی که در همه کانون ها فعال هستند، به ویژه در مسائلی مانند حق الوکاله بسیار سخت گیرانه عمل می کنند زیرا تبعات رفتار نادرست یک نفر را متوجه صنف می بینند.

🔸شهبازی نیا افزود: آرای دادگاه های انتظامی وکلا قابل شکایت در دادگاه عالی انتظامی قضات در قوه قضائیه است و بسیاری از آرای صادره از دادگاه های انتظامی وکلا در دادگاه عالی انتظامی قضات به دلیل برخورد شدید نقض می شود و دستور رسیدگی مجدد یا نقض مجازات صادر می شود.

🔺منبع: خبرگزاری ایرنا